X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
20/03/2017 |  13:32 | Аутор: РТРС

Кнежево: Парастос за 45 српских бораца погинулих на Влашићу

Код спомен-обиљежја у Порти Храма Пресвете Богородице у Имљанима код Кнежева данас је служен парастос, прислужене свијеће и положено цвијеће за 45 борца Војске Републике Српске који су погинули 20. марта 1995. године на влашићком ратишту.
Парастос - Фото: РТРС
ПарастосФото: РТРС

Предсједник Борачке организације Кнежево Ранко Вучић поручио је да Кнежево и Република Српска никада не смију заборавити српске борце који су дали своје животе за Српску.

"Српском народу је данас потребно јединство како бисмо сачували наше светиње и Републику Српску за коју су наши саборци дали животе", рекао је Вучић Срни, након парастоса.

Вучић је нагласио да борачка популација у Републици Српској мора имати сва права у складу са Законом о правима бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих бораца.

Он је подсјетио да је у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату укупно погинуло 275 српских бораца са подручја општине Кнежево, и да је 600 ратних војних инвалида.

Вучић је рекао да је од 45 бораца ВРС који су погинули 20. марта 1995. године на влашићком ратишту 20 са подручја мјесне заједнице Имљани.

Парастосу су, осим породица погинулих бораца, њихових сабораца и мјештана, присуствовале и делегације Општинске борачке организације и локалне власти у Кнежеву.

Извор: СРНА