latinica  ћирилица
20/03/2017 |  10:08 | Аутор: РТРС

Притвор за Сенада Дедића, мјере забране за саучеснике

Суд БиХ је за Сенада Дедића, осумњиченог за организовани криминал у вези са неовлаштеним прометом оружја и војне опреме, одредио притвор који може трајати до 13. априла или до нове судске одлуке.
Суд БиХ - Фото: РТРС
Суд БиХФото: РТРС

Суд је одредио притвор због постојања основане бојазни да ће осумњичени боравком на слободи уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе важне за кривични поступак, односно нарочитих околности које указују да ће ометати кривични поступак утицајем на свједоке, саучеснике или прикриваче, саопштено је из Суда БиХ.

Одбачен је приједлог Тужилаштва за одређивање притвора у односу на осумњичене Алмира Орлића, Дениса Салкића, Армина Фазлића, Амела Дедића и Алена Девића, те су према њима одређене мјере забране.

Забрана се односи на напуштање боравишта уз обавезу овлаштених службених лица да два пута дневно насумице контролишу да ли осумњичени бораве на назначеним адресама, те забрана контактирања са одређеним лицима.

Изречене мјере забране могу трајати док за тим постоји потреба, односно до другачије одлуке Суда, а контрола оправданости ових мјера биће вршена свака два мјесеца.

У случају да осумњичени прекрше изречене мјере забране, Суд им може одредити притвор.

Сенад Дедић, Алмир Орлић, Денис Салкић, Армин Фазлић, Амел Дедић и Ален Девић осумњичени су за организовани криминал у вези са неовлаштеним прометом оружја и војне опреме, те производима двојне намјене.

Извор: СРНА