latinica  ћирилица
20/03/2017 |  09:18 | Аутор: РТРС

Приједор: "Мали туристи" и ове године на најпознатијим одредиштима

Туристичка организација града Приједора упутиће позив институцијама, организацијама и привредницима вољнима да угосте предшколце у пројекту "Мали туристи", који је прошле године реализован по први пут у сарадњи са Туристичком организацијом Републике Српске и Дјечијим вртићем "Радост".
Приједор панорама (www.skyscaper.com) -
Приједор панорама (www.skyscaper.com)

Директор градске Туристичке организације Амира Ганић рекла је да је пројекат јединствен у области туризма и предшколског васпитања и намијењен је најмлађима и њиховом упознавању са средином у којој живе из перспективе туристе и основних туристичких локација у Приједору.

"Туристичке руте водиће аниматори обучен у `Шеширџију`, лика са првог приједорског мурала, а, осим њега, ове године ћемо имати још занимљивих учесника који ће у улози малих туриста из разних земаља кроз обиласке дестинација изводити перформанс. То поставља темељ за будуће туристичке руте и повећава заинтересованост за туристичко богатство које имамо да понудимо", рекла је Ганићева Срни.

У туристичком походу требало би да учествују све предшколске групе из свих објеката Дјечијег вртића "Радост" како би обишли туристичке знаменитости града, те упознали његову историју и традицију на интересантан и интерактиван начин.

Међу могућим одредиштима су музеј, библиотека, позориште, галерија, биоскоп, спомен кућа породице Стојановић, градска читаоница, музичка школа, православна и католичка црква, џамија, градски мурали, стари град, љетна башта, едукативна стаза "Упознај Приједор", Туристичка организација, аеродром "Урије" и тенис клуб, те рудник "Арселор Митал" и кексара "Мира".

Извор: СРНА