latinica  ћирилица
20/03/2017 |  08:01 ⇒ 10:32 | Аутор: РТРС

На Сајму вина у Дизелдорфу излаже осам фирми из БиХ

На тродневном сајму "Про вајн 2017" у Дизелдорфу своја вина представиће осам компанија из БиХ, саопштено је из Спољнотрговинске коморе БиХ.
Вино - Фото: ТАНЈУГ
ВиноФото: ТАНЈУГ

На штанду који је закупила Комора, своје производе представиће "Подрум Вукоје 1982", "Подруми манастира Тврдош", "Вински подрум Анђелић-Комрад", сви из Требиња, "Винарија Читлука" и "Подруми Андрија" из Читлука, "Винарија Нуић" и "Винарија Кежа-Цатена" из Љубушког, те "Хепок" из Мостара.

На овом сајму, који је један од најзначајнијих догађаја када је ријеч о винарству, сваке године сусрећу се водећи свјетски произвођачи и дистрибутери вина и алкохолних пића, хотелијери, угоститељи.

"Про вајн" карактерише богата и разноврсна понуда догађаја, а посјетиоци сваке године имају прилику да уживају у више од 300 дегустација и презентација.

Осим врхунских класичних вина, излажу се и егзотична вина, селекције, аперитиви и дигестиви, а у оквиру сајма одржавају се и презентације међународно познатих винограда, бројних сорти грожђа и врста вина, јаких алкохолних пића, регионалних специјалитета, као и органских производа.

Сваке године расте број излагача и посјетилаца.

Сајам, који је почео јуче, биће затворен сутра.

Извор: СРНА