X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
20/03/2017 |  07:53 | Аутор: РТРС

Слабија магла понегдје у котлинама

У Републици Српској јутрос је понегдје у котлинама и уз ријечне токове евидентирана слабија мала, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
магла - Фото: ТАНЈУГ
маглаФото: ТАНЈУГ

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на дионици Градишка-Чатрња, од 7.00 до 17.00 часова саобраћа се једном траком, због санације коловоза.

Због радова, на магистралном путу Бијељина-Угљевичка Обријеж, саобраћа се наизмјеничним пропуштањем возила, једном траком, од 7.00 до 17.00 часова.

На дионици магистралног пута Вршани-Бијељина биће извођени радови на уређењу банкина.

Због деминерских радова, саобраћај се привремено обуставља на регионалном путу Добој-Нови Маглај, у близини насеља Рјечица Доња, сваким даном од 7.00 до 16.00 часова, у интервалима од 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Деминерски радови изводе се и на регионалном путу Сребреница-Скелани, у мјесту Крагљиводе. Од 8.00 до 16.00 часова саобраћај се обуставља 30, а пропушта 10 минута.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб повремене су обуставе саобраћаја у трајању од од пет до 15 минута, и то од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

У току је изградња вијадукта "Маховљани" на дионици ауто-пута Бањалука-Прњавор, због чега је петља "Маховљани" затворена за сав саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

Због изградње вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице на локалитету маховљанске петље од 23.00 до 5.00 часова повремено ће бити обустављан саобраћај у максималном трајању до 30 минута, највише четири пута.

Од 7.00 до 19.00 часова измијењен је режим саобраћања на магистралном путу Клашнице један-Прњавор због регулисања улаза и излаза на магистрални пут возила градилишта, која су ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор у мјесту Насеобина Лишња и Пураћи, те локалитету Ђокин поток.

Због изласка механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој измијењен је режим саобраћаја на регионалном путу Прњавор-Станари, на подручју Прњаворске петље.

С циљем безбједног одвијања саобраћаја на ауто-путу "9. јануар" Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац".

Режим саобраћања, због радова, измијењен је и на дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево и дионица Укрина-Горња Вијака, због активираног клизишта, саобраћа се једном траком наизмјенично.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У Федерацији БиХ коловози су јутрос суви, а фреквенција возила умјереног интензитета, изузев дионица у градским центрима гдје је у јутарњим часовима појачан.

На дионицама које пролазе кроз усјеке могући су ситнији одрони земље или камења.

Због радова у тунелу "Караула" на дионици магистралног пута Олово-Кладањ, од 8.00 до 17.00 часова саобраћа се успорено, једном траком, као и на магистралном путу Јабланица-Потоци, гдје се због санације коловоза саобраћа једном траком наизмјенично.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Током дана повремено се саобраћа успорено на граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања гдје још трају радови на подручју Хрватске.

Извор: СРНА