latinica  ћирилица
19/03/2017 |  18:03 ⇒ 19:24 | Аутор: РТРС

Которварошани шампиони Републике Српске у малом фудбалу

У финалној утакмици Омладинског првенства, такмичења које организује Фудбалски савез Републике Српске, Клуб малог фудбала "Котор Варош" савладао је вршњаке из Челинца резултатом 9:1 и тако се окитио титулом шампиона Српске.
Котор Варош: Клуб малог фудбала - Фото: СРНА
Котор Варош: Клуб малог фудбалаФото: СРНА

Которварошани су оправдали улогу фаворита и сасвим заслужено понијели епитет најбоље екипе у категорији дјечака до 17 година.

За најбољег играча финалне утакмице проглашен је Дејан Трифковић из побједничке екипе, који је у финалу постигао четири гола, док је Стефану Пејаковићу из которварошког клуба уручено признање за најбољег голмана.

- Убједљив тријумф у финалу довољно говори о квалитету наше екипе, која је преданим радом и залагањем на тренинзима остварила зацртани циљ ове сезоне - истакао је Трифковић.

Пехар и сребрне медаље другопласираној екипи КМФ "Челинац" уручио је предсједник Управног одбора Клуба малог фудбала "Котор Варош" Драган Пејаковић, док је предсједник Комисије за мали фудбал Фудбалског савеза Републике Српске Саша Андријашевић предао пехар и медаље побједничком саставу.

- Котор Варош се показао као одличан организатор финалне утакмице, а наша је обавеза да у будућности у што већој мјери популаризујемо мали фудбал - рекао је Андријашевић.

Стручни сарадник за омладински фудбал Фудбалског савеза Републике Српске Зоран Вујат уручио је признања за службена лица финалне утакмице, коју је пратило око 100 гледалаца у спортској дворани у Котор Варошу.

Организатор завршног турнира Омладинског првенства Републике Српске био је Фудбалски савез Републике Српске, а значајну подршку пружила је и општина Котор Варош.

На завршном турниру требало је да учествују и екипе клубова малог фудбала "Брчко-здравље" из Брчког и "Љубић" из Прњавора, али су они у посљедњи час из објективних разлога одустали од такмичења.

Извор: СРНА