latinica  ћирилица
19/03/2017 |  13:16 | Аутор: РТРС

Федерер: Занимају ме само свјетски трон и гренд слем титуле

Као у најбољим данима игра Роџер Федерер. Да му године ништа не могу показује његова сјајна игра у Индијан Велсу у којем је стигао до финала.
Роџер Федерер (Фото: epa/Facundo Arrizabalaga) -
Роџер Федерер (Фото: epa/Facundo Arrizabalaga)

Швајцарац је ове године једном већ исписао историју освојивши 18. гренд слем титулу. У епском финалу у Мелбурну савладао је Рафаела Надала. И не жели да се заустави само на том трофеју, јер хоће да их има што више у колекцији.

У финалу Индијан Велса играће против сународника Стана Вавринке. Уколико покори Индијан Велс биће то његова 25. титула са турнира из серије 1.000.

- Вавринка је освојио УС Опен, добар је на брзим подлогама. Посљедњих година смо одиграли доста густих мечева - рекао је Федерер, тренутно 10. тенисер свијета.

Иако су сви очекивали да у калифорнијској пустињи виде Новака Ђоковића и Ендија Мареја у финалу, њих двојица су испала у раној фази, а како сада ствари стоје, Шкота сигурно нећемо гледати у Мајамију због повреде лакта, док је Новаково учешће још под знаком питања, такође због повреде.

- Сигуран сам да ће се њих двојица вратити и да ће поново освајати титуле - јасан је Федерер.

Роџер је већ забиљежио скок за три мјеста, а уколико освоји и ову титулу, од сутра ће на шесто мјесто. Ипак, не оптерећује се превише рангом, а све што жели је да ужива на терену и да осваја титуле.

- Постојо могућност да нападнем број један, али с обзиром на то да нећу пуно играти, онда бих морао да освојим још један гренд слем како би се то остварило. Волио бих да будем број један поново. Ништа осим броја један ме не интересује и зато ми ранг није приоритет. Моја жеља је да будем здрав, уживам и да пробам да побјеђујем - каже Швајцарац.

Извор: Блиц