latinica  ћирилица
19/03/2017 |  10:16 ⇒ 10:18 | Аутор: РТРС

Јокићева магија и против Хјустона (ВИДЕО)

Не престаје магија Николе Јокића на паркету у НБА лиги, иако је његов Денвер поражен послије неизвјесне завршнице од Хјустона са 105:109 на свом терену, али је и поред тога српски ас до лудила доводио противничке играче.

Одавно је јасно да се центар репрезентације Србије игра кошарке, и то у најјачој лиги на свијету, против звијезда ове игре...

Иако је против Хјустона рано ушао у проблем са фауловима, три је зарадио у првом полувремену, четврти на самом почетку другог дијела, то га није спријечило да и Рокитсе доводи до очаја. Било је у Јокићевом репертоару и протекле ноћи дриблинга кроз тројицу чувара, додавање из прве, сјајних акције, али и погодака под фаулом.

Управо је једним таквим натјерао Клинта Капелу, кога је два пута директно надиграо, да се ухвати за главу у невјерици.

Јер, за Јокића мало ко има рјешење, па је и поред проблема са личним грешакама гурао Нагетсе у неизвјесној завршници. Тројком је смањио на 100:97, потом и из рекета након офанзивног скока на 106:103 пред посљедњи минут, али је Денвер доживио први пораз послије четири везане побједе. И даље је осми на Западу, на посљедњем мјесту које води у плеј-оф и чека га жестока борба за доигравање.

Извор: Блиц