latinica  ћирилица
19/03/2017 |  08:37 ⇒ 09:51 | Аутор: РТРС

Одбојкашице Јахорине шампиони Српске (ФОТО)

Одбојкашице ОК Јахорина постале су шампиони Републике Српске и нови чланови Премијер лиге БиХ, након што су побиједиле у утакмици против ОК Маглић из Фоче.
Одбојкашице OК Јахорина постале шампионке Републике Српске - Фото: СРНА
Одбојкашице OК Јахорина постале шампионке Републике СрпскеФото: СРНА

У реванш утакмици финала плеј-офа за првака Републике Српске, која је синоћ одиграна у СПЦ "Пеки", одбојкашице Јахорине савладале су Маглић резултатом 3:0.

Предсједник Јахорина Бранислав Благојевић рекао је да су се надали побједи и да је екипа, како је вријеме одмицало, показала пуну зрелост и форму.

- Када је ријеч о финансијама, надам се да ће локална заједница и град имати разумијевања јер смо сада једини премијерлигаши у Сарајевско-романијској регији - навео је Благојевић.

Тренер Маглића Владо Вуковић рекао је да је ова екипа пружила све што је могла јер им је циљ био опстанак у лигу, али да су одбојкашице Јахорине ипак биле боље.

Одбојкашица Јахорине Наталија Филиповић каже да су постојали одређено оптерећење и трема пред домаћом публиком, али да се захвалила паљанској публици која је дошла у великом броју да нас подржи.

Прву утакмицу финалне серије плеј-офа за првака Републике Српске, одбојкашице Маглића и Јахорине одиграле су у Фочи прошле седмице. Тада су славиле одбојкашице Јахорине, резултатом 3:2.

Извор: СРНА