latinica  ћирилица
18/03/2017 |  19:28 ⇒ 20:33 | Аутор: РТРС

Претучена два Србина на Космету, ухапшен Албанац

Тридесеттрогодишњи мушкарац чији су иницијали П.Д. и четрдесетједногодишњи Б.Ђ, обојица Срби, повријеђени су у сјеверном дијелу Косовске Митровице, када је на њих насрнула група младића албанске националности, речено је Срни у Косовској полицијској служби.
Косовска Митровица - Фото: Бета
Косовска МитровицаФото: Бета

Директор Здравственог центра у сјеверној Косовској Митровици Милан Ивановић навео је да су двојица Срба примљена на хируршко одјељење због повреда главе. Послије збрињавања пуштени су на кућно лијечење.

Инцидент се догодио око 18.00 часова у Колашинској улици у близини пијаце и главног Ибарског моста.

Ухапшен један од нападача

Косовска полиција ухапсила је Ардијана Бећирија /24/ под сумњом да је са више албанских младића учествовао у пребијању двојице Срба у близини моста у Колашнској улици у сјеверном дијелу Косовске Митровице.

Шеф оперативе КПС-а за сјевер Косова Жељко Бојић изјавио је Срни да је приведен косовски Албанац чији су иницијали А.Б. и да је у току опсервација осталих учесника у нападу на двојицу Срба.

- Осумњичени А.Б. је ухапшен и у току је његово саслушање. Остали осумњичени се опсервирају и убрзо ће полиција кренути у потјеру, јер ћемо на основу видео- снимка и свједочења очевидаца лако утврдити њихов идентитет - рекао је Бојић.

Извор: СРНА