latinica  ћирилица
18/03/2017 |  18:41 ⇒ 19/03/2017 | 14:20 | Аутор: РТРС

Мирјанић: Наставак исплате подстицаја наредне седмице (ВИДЕО)

Исплата подстицаја пољопривредницима биће настављена у понедјељак, потврдио је ресорни министар Стево Мирјанић. Добре вијести пољопривредницима у Српцу. Кроз концесију и закуп добиће више обрадивих површина.
Стево Мирјанић - Фото: РТРС
Стево МирјанићФото: РТРС

Општинска управа Српца већ спроводи процедуру расподјеле земљишта у закуп. Ресорно министарство је најавило да би додатне обрадиве површине могле бити додијељене послије ревизије до сада датих концесија.

- Договорили смо се да се направи ревизија кориштења земљишта под концесијом и да се са оним концесионарима који не извршавају одредбе уговора раскине концесија и то земљиште додијели општини - рекао је министар Мирјанић.

Начелник Српца Млађан Драгосављевић је рекао да је по питању закупа земљишта у тој општини направљен искорак како би се тај посао завршио.

Он је навео да је у општину стигло укупно 98 апликација за концесију или закуп земљишта.

Осим земљишта у општини Србац, пољопривредници послије јуче уплаћених 10,4 милиона КМ могу наредне седмице очекивати наставак исплате средстава подстицаја остварених у прошлој години.

- Остало је још 19 милиона КМ за исплату и мислим да ћемо већ следеће седмице дио средстава обезбједити за исплату - рекао је Мирјанић.

Мирјанић је најавио да ће ускоро за санацију савског насипа у општини Србац бити уложено 2,7 милиона КМ и 1,8 милиона КМ за санацију рушевних обала ријеке Врбас.