latinica  ћирилица
18/03/2017 |  14:29 | Аутор: РТРС

АБА: Почиње расплет - Партизан у Загребу

У првој утакмици првог полуфинала АБА лиге, кошаркаши Партизана од 19 часова гостују Цедевити у Загребу.

Изабраници Александра Џикића направили су корак даље у односу на прошлу сезону, када су лигашки дио такмичења завршили као пети и тиме остали без борбе за титулу.

Овога пута, црно-бијели послије 26 утакмица, имају 19 побједа и 7 пораза, што је довољно за треће мјесто и дуел са Цедевитом у полуфиналу.

Тренер Партизана Алексадар Џикић је истакао да досадашњи резултати немају никакав значај, иако је Партизан оба пута поражен у међусобним дуелима.

- Надам се да да ћемо играти кошарку која ће се свидјети људима прије свега зато што је такмичарска и бескомпромисна. Генерално боримо се за нешто и не треба очекивати лепршавост, посебно што ни један ни други тим нису такви - рекао је Џикић.

Он је додао да његов тим пред почетак плеј-офа нема резултатски императив.

- Генерално, резултатског императива немамо, јер оно што смо на нивоу клуба планирали то и радимо. Пошто волите дефиниције, Цедевита је рецимо фаворит на папиру, али то не значи ништа ни њима, а ни нама. Очекујем да и једни и други будемо потпуно ријешени да дамо све од себе, не очекујем ништа мање од тога - казао је Џикић.

Улога фаворита сигурно да је на страни Загрепчана, пошто је то екипа која сваке сезоне претендује на висок пласман. Претходне сезоне испали су у овом дијелу такмичења од Црвене звезде, која је на крају и обранила трофеј регионалног шампиона.

- Те утакмице не значе ништа. Сигурно да су један показатељ, али ово је нешто сасвим ново. Прошле сезоне смо имали 2:0 против Звезде, па су нас они добили у полуфиналу... Те утакмице нам дају смјернице да оне ствари које су биле добре покушамо да поновимо, а друге ствари да поправимо и то је то. Спремамо се да одиграмо једну добру утакмицу и остваримо прву побједу - рекао је Мршић.

Екипа Вељка Мршића дуел дочекује у пуном саставу, док ће Партизан врло вјероватно бити ослабљен неиграњем Луковића и Гордона.

У другој полуфиналној утакмици сутра од 19 часова првопласирана екипа лигашког дијела и актуелни шампион екипа Црвене звезде дочекује Будућност.

Извор: Б92