latinica  ћирилица
18/03/2017 |  13:24 ⇒ 13:55 | Аутор: РТРС

У Палама Првенство Српске у џудоу - 300 такмичара из 28 клубова

У Палама је данас почело Првенство Републике Српске у џудоу за млађе пионире и кадете, на којем учествује 28 клубова и 300 такмичара.
Пале - Првенство Републике Српске у џудоу - Фото: СРНА
Пале - Првенство Републике Српске у џудоуФото: СРНА

Тренер Џудо-клуба "Романија" Пале Дражен Суботић, који је и организатор такмичења, истакао је да је ово званично Првенство Републике Српске које се одржава сваке године за млађе пионире и кадете.

- Ово такмичење представља квалификацију за Првенство БиХ које се сљедеће седмице одржава у Источном Сарајеву. Прва четири мјеста квалификују се за првенство, а прва два улазе у репрезентацију БиХ и то су квалификације за свјетска и балканска такмичења - рекао је Суботић.

Начелник општине Пале Бошко Југовић истакао је да је такмичење за пионире улазница да постану озбиљнији и квалитетнији такмичари и тако уђу у свијет спорта.

- Општина Пале подржава све спортисте, а Пале су расадник џудиста, од покојног Станка Лопатића до Рајка Кушића и многих других - подсјетио је Југовић.

У наредном периоду бити изграђена стратегија спорта како би имали што више бољих и квалитетнијих спортиста, не само у џудоу него и у осталим спортовима.

Тренер Џудо-клуба "Рандоли" за млађе пионире Немања Мајдов рекао је да ово за дјецу много значи, јер су то први кораци за њихов узраст и таленат који ће показати и имати у будућности, тако да се надамо добрим резултатима и побједама.

Првенство се одржава у Спортско–пословном центру "Пеки".

Извор: СРНА