latinica  ћирилица
18/03/2017 |  13:09 ⇒ 14:52 | Аутор: РТРС

Москва истражује америчке медије које раде у Русији

Доњи дом руског парламента одобрио је приједлог за покретање истраге о америчким медијским организацијама које раде у Русији.
Русија (Фото: Sputnik/Konstantin Chalabov) -
Русија (Фото: Sputnik/Konstantin Chalabov)

У саопштењу објављеном на интернет страници руске Думе наводи се да ће истрага, коју ће водити Комитет за информације, технологију и комуникације, бити усмјерена на то да ли Си-Ен-Ен, Глас Америке, Радио Либерти и други амерички медији поштују законе Руске Федерације.

У саопштењу се истиче да је Дума подржала приједлог посланика из Јединствене Русије Константина Затулина да се предузму реципрочне мјере због америчких поступака против "Раша тудеј".

Он је при том указао на иницијативу америчког сенатора Џин Шахин, која је аутор нацрта закона који ће Министарству правосуђа дати овлаштење да истражује да ли је "Раша тудеј" прекршила Закон о регистрацији страних агената.

Шахинова, која је из Демократске странке, навела је процјену америчких обавјештајних агенција у којима се сугерише да је "Раша тудеј" била дио руске кампање за помоћ предсједнику Доналду Трампу да побједи на изборима.

Кремљ и "Раша тудеј" снажно негирају оптужбе.

Извор: Срна