latinica  ћирилица
18/03/2017 |  09:50 ⇒ 17:26 | Аутор: РТРС

Париз- Исти нападач ранио полицајца и изазвао инцидент на аеродрому (ВИДЕО)

Нападач, који је данас убијен приликом покушаја да војнику отме наоружање на аеродрому "Орли" у Паризу, неколико часова раније ранио je полицајца и отео аутомобил којим се одвезао на аеродром, саопштиле су француске власти.
Париз - Пуцњава на аеродрому -
Париз - Пуцњава на аеродрому

Безбједносне снаге отвориле су ватру и убиле су нападача на аеродрому. У инциденту на аеродрому нико други није повријеђен.

Француски министар унутрашњих послова Бруно Ле Ру изјавио је да је 90 минута прије инцидента на аеродрому, нападач пуцао на полицајца који му је затражио документа на пункту сјеверно од Париза након чега је побјегао.

Према његовим ријечима, рањени полицајац није у животној опасности, а нападач је одраније познат обавјештајним службама.

Портпарол канцеларије државног тужиоца у Паризу Агнес Тибол-Лекувр рекла је да је нападач након рањавања полицајца отео возило јужно од Париза након чега је отишао ка аеродрому "Орли".

Она је истакла да је тужилац задужен за борбу против тероризма покренуо истрагу.

Тибол-Лекувр је навела да полиција испитује оца и брата нападача који је рођен 1978. године и познат је полицији због раније оружане пљачке и шверца наркотицима.

Француски предсједник Франсоа Оланд саопштио је да је Француска одлучна да неуморно дјелује у борби против тероризма, у одбрани безбједности суграђана и осигурању заштите територије.

Оланд је похвалио храброст и ефикасност полиције и војске.

Објављена фотографија нападача

Француски медији су објавили снимак тијела убијеног мушкарца који је на аеродрому у Паризу отео пушку припаднику војске, пошто је претходно ранио полицајца.

Неименовани мушкарац је убијен у сукобу који се догодио послије његовог покушаја крађе, када су га усмртили припадници безбједносних служби.

Извор: СРНА