latinica  ћирилица
17/03/2017 |  20:07 | Аутор: РТРС

Одређен редослијед предсједничких кандидата за изборе у Србији

У трку за предсједника Србије улази 11 кандидата, а њихов редослијед на гласачком листићу одређен је вечерас јавним жријебом у Републичкој изборној комисији.
Београд - Фото: РТРС
БеоградФото: РТРС

Редни број један на гласачком листићу припао је Саши Јанковићу, кандидату групе грађана "За Србију без страха", број два - кандидату групе грађана "Морамо боље" Вуку Јеремићу, а три - кандидату Народног слободарског покрета Мирославу Паровићу.

На броју четири је предсједник покрета "Доста је било" Саша Радуловић, број пет је кандидат групе грађана "Љубиша Прелетачевић Бели, Бели - Само јако" Лука Максимовић.

Кандидат Александар Вучић, кога је предложила владајућа већина /СНС-СПС-СДПС, ЈС, ПУП, ПС, СПО, ПСС, СВМ/ је редни број шест.

Редни број седам је кандидат Српског покрета "Двери" Бошко Обрадовић, на броју осам је лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ, а девети је кандидат Демократске странке Србије /ДСС/ Александар Поповић.

На броју 10 је предсједник општине Чајетина Милан Стаматовић, кога је предложила група грађана "За здраву Србију", а на посљедњем 11. мјесту је предсједник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак.

Жријебање је директно преносила Радио телевизија Србије /РТС/.

Жријеб је спроведен на сједници РИК-а, на којој је право присуства имао и по један представник сваког предлагача кандидата.

Републичка изборна комисија је за предсједничке изборе који су заказани за 2. април раније потврдила 11 кандидата.

Извор: СРНА