latinica  ћирилица
17/03/2017 |  17:08 ⇒ 20:24 | Аутор: РТРС

За викенд завршница Купа Републике Српске у рукомету (ВИДЕО)

Све је спремно за завршницу Купа Републике Српске у рукомету која ће током викенда бити одржана у Дервенти, речено је из Рукометног клуба "Дервента" који је домаћин ове завршнице.
Дервента: Прес повод завршнице Купа Републике Српске у рукомету - Фото: СРНА
Дервента: Прес повод завршнице Купа Републике Српске у рукометуФото: СРНА

Полуфиналне утакмице биће одигране сутра, а финалне у недјељу, 19. марта.

Осим домаћина, за трофеј се боре играчи рукометних клубова "Приједор", "Слога" из Добоја и "Славија" из Источног Сарајева.

Тренер Рукометног клуба "Дервента" Зоран Докић каже да је оптимиста пред предстојеће утакмице.

"Након избацивања `Борца` из Купа идемо на освајање трофеја. Сигурно је да неће бити лако, ту је полуфинале са `Приједором` преко којег треба обезбиједити финале. Играмо цијеле сезоне сложно као тим и никог се не плашимо, али улазимо опрезно у утакмицу", рекао је Докић конференцији за новинаре.

Он је додао да су играчи одушевљени што се турнир игра управо у Дервенти.

Предсједник Управног одбора Рукометног клуба "Дервента" Чедо Вујичић потврдио је да је све спремно за такмичење и навео да је Рукометни савез Републике Српске обавио свој дио посла.

"Организацију овог спортског догађаја подржали су општина Дервента и начелник Милорад Симић, предузеће `Санино`, те дервентски Спортско-културни центар и Центар за културу. Ово је прилика да позовемо све љубитеље рукомета да у што већем броју дођу и подрже завршницу Купа Републике Српске и наше играче", рекао је Вујичић.

Турнир ће свечано бити отворен сутра у 16.45 часова, од 17.00 се игра прва полуфинална утакмица између "Слоге" и "Славије", а од 19.00 часова друга полуфинална утакмица између "Приједора" и "Дервенте".

Финална утакмица биће одиграна у недјељу, 19. марта, када ће бити уручена и признања.

Извор: СРНА