latinica  ћирилица
17/03/2017 |  15:35 ⇒ 18:07 | Аутор: РТРС

Пале: Јавни позив за пројекте запошљавања и самозапошљавања за 2017. годину (ВИДЕО)

У понедјељак ће бити расписан јавни позив за шест пројеката запошљавања и самозапошљавања за 2017. годину. Ово је одлучено на сједници Управног Одбора Завода за запошљавање у Палама.
Пале: Јавни позив за пројекте запошљавања и самозапошљавања за 2017. годину - Фото: РТРС
Пале: Јавни позив за пројекте запошљавања и самозапошљавања за 2017. годинуФото: РТРС

Завод за запошљавање Републике Српске као кључна организација на тржишту рада и посредник у запошљавању овим јавним позивом посебно ће обухватити угрожене категорије.

Ријеч је о шест пројеката запошљавања и самозапошљвања за које је обезбијеђено 26 милиона марака.

Мирослав Вујичић, директор Завода за запошљавање Републике Српске каже да ће за овај пројекат у наредне четири године Завод за запошљавање Српске издвојити 6, а Свјетска банка 10 милиона марака годишње.

Завод за запошљавање на овај начин подстиче запошљавање младих и покушава их кроз ове пројетке задржати на овим просторима.

"Посебно су обухваћене категорије које су угрожене и којим је потребна помоћ, дјеца погинулих борацва и демобилисани борци" истакао је Бошко Томић, предсејдник УО Завода за запошљавање Републике Српске.

Мира Васић, помоћник министра рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске рекла је да ће за шест пројеката у запошљавању и самозапошљавању бити издвојено 4.000 за запошљавање, 5.000 за сампзапошљавање и 8.000 марака за дјецу погинулих бораца.

Завод за запошљавање најавио је да ће у наредних двадесетак дана бити расписан нови позив за суфинансирање регресног доприноса за пољопривреднике.