latinica  ћирилица
17/03/2017 |  14:49 ⇒ 20:28 | Аутор: РТРС

У суботу наоблачење, слаба киша могућа локално

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра се очекује постепено наоблачење са сјевера према југу, а од средине дана према послијеподневним часовима локално је могућа слаба краткотрајна киша.

Ујутро мало топлије и без мраза, уз малу или умјерену облачност, а поподне наоблачење у већини крајева, најприје на сјеверу, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

У већини крајева остаје суво, а мјестимично крајем дана и током ноћи слабе кише може бити на крајњем сјевероистоку и истоку.

Вјетар умјерене јачине југозападног смјера. Од средине дана према вечерњим сатима су могући и јаки удари југа.

Најнижа јутарња температура ваздуха углавном између два и шест степени Целзијусових, на југу земље до девет степени Целзијусових.

Највиша дневна температура ваздуха између 14 и 20 степени Целзијусових, саопштено је их Федералног хидрометеоролошког завода.

У недјељу претежно облачно и мало свјежије вријеме уз слабу кишу мјестимично, углавном у првом дијелу дана.

Поподне постепен престанак падавина и дјелимично смањење облачности, а суво вријеме остаје на крајњем сјеверозападу.

Данас је било претежно сунчано вријеме.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница минус три, Хан Пијесак девет, Чемерно и Калиновик 10, Гацко, Иван-седло и Соколац 12, Сарајево и Сребреница 14, Мраковица и Невесиње 15, Рудо, Бијељина, Градачац и Зворник 16, Фоча, Мркоњић Град, Бугојно, Јајце, Ливно, Неум и Тузла 17, Билећа, Шипово, Србац и Вишеград 18, Добој 19 степени Целзијусових.

У Рибнику, Бањалуци, Приједору, Санском Мосту, Стоцу, Широком Бријегу и Требињу је данас у 13.00 часова измјерено 20, Мостару и Зеници 21, Бихаћу и Дрвару 22 степена Целијусових.

Извор: СРНА