latinica  ћирилица
17/03/2017 |  14:25 ⇒ 14:46 | Аутор: РТРС

Ди Марија се спрема за трансфер који му навијачи неће опростити

Барселона на љето жели довести Анхела Ди Марију и према изворима из Француске већ је у контакту с Аргентинцем око могућег трансфера.
Ди Марија (Фото:pinterest.com) -
Ди Марија (Фото:pinterest.com)

Ди Марија у Пари Сен Жермену никада није досегао форму из Реал Мадрида, који је напустио у љето 2014. након 124 утакмице и 22 поготка. ПСЖ је Реалу искеширао 63 милиона евра, а Ди Марији дао седмичну плату од 240 хиљада евра.

Селидбом у Барселону на себе би навукао бијес навијача Реала, који никоме не опраштају такву "издају", а успут би га стискали и навијачи Барселоне. Тражили би од њега додатан ангажман, доказе љубави и игру којом би оправдао уложен новац.

Ди Мариа је био најскупље појачање Ван Галовог Јунајтеда (преко 70 милиона евра), али је отишао посрамљен, након само једне сезоне. Навијачима Манчестера остао је у лошем сјећању. Добио је седмицу коју су носили Бест, Кантона и Бекам, али није био ни сјена култним именима с Олд Трафорда.

Трансфер у Барселону с одушевљењем не би прихватили ни навијачи ПСЖ-а који су од Барселоне доживјели пораз за анале (6:1) и у највећем преокрету у историји Лиге шампиона остали без четвртфинала.

Ди Марија је у првој утакмици и побједи Париза 4:0 забио два поготка. Након Каванијевог поготка у узврату, прстом преко уста утишавао је Камп Ноу. Ди Марија би преласком у Барселону постао 13. играч који је играо за Реал, а потом обукао дрес највећих ривала.

Укупно 32 играча кроз историју су играла за два највећа шпанска клуба, међу њима Роберт Просинечки, Фиго, Роналдо, Георги Хаџи, актуелни тренер Барселоне Луис Енрике и још увијек активни Самуел Ето.

Извор: Индекс