latinica  ћирилица
17/03/2017 |  14:03 ⇒ 18/03/2017 | 08:51 | Аутор: РТРС

Додик: Са Вучићем имам најбоље могуће односе (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је Срни да са премијером Србије Александром Вучићем има најбоље могуће односе и да су до сада реализовали многе значајне пројекте.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

"Са премијером Србије имам најбоље могуће односе, и за вријеме колико је он премијер Србије, а ја предсједник Републике Српске реализовали смо многе пројекте значајне за Српску и Србију. Често разговарамо и често се срећемо тако да нам за један квалитетан састанак није потребно много времена", навео је Додик.

Он је рекао да је јасно каква је намјера оних који покушавају да омаловаже тај однос и комуникацију њега и Вучића, и да то не треба посебно образлагати.

"Нисам портпарол премијера Вучића и нећу као неки да говорим у његово име, нити да образлажем његову политику. Питајте њега да ли сам персона нон грата у Србији и какав је његов однос према Републици Српској и њеном предсједнику. Оно што ја могу да посвједочим је да Вучића не треба молити да посвети пажњу Српској", напоменуо је Додик.

Предсједник Српске је истакао да је посебан однос према Српској у врху приоритета политике коју води Влада Србије.

Додик је истакао да је Србија један од најважнијих фактора стабилности у региону, а да је њен премијер Александар Вучић позициониран као лидер од кога ЕУ и међународни фактори и велике силе управо очекују да допринесе тој стабилности.

Додик је рекао да и Српској одговарају стабилизација и мир.

"И Србија нама таква одговара. Стабилна и јака Србија, и економски и политички, па и безбједносно, јесте оно што ми желимо да видимо. Ми немамо ниједан проблем да подржимо оно што видимо и у Србији и код Вучића. Подршка Вучићу код нас није упитна", истакао је Додик, одговарајући на питање да ли ће подржати Вучића на предсједничким изборима у Србији.

Он је нагласио да никада није имао боље односе са Вучићем, а да је још важније то што Српска и Србија имају све боље односе и сарадњу.

"О референдуму јесмо имали различите позиције, али нисмо престали да разговарамо. Потврда дејтонске структуре и територијалног интегритета БиХ за нас није упитна и она је сасвим логична", рекао је Додик синоћ за Фејс ТВ.

Додик, који је и предсједник СНСД-а, подсјетио је на Вучићеве ријечи да ће поштивати све што се у БиХ договори, али без мајоризације било кога.

Коментаришући изјаву министра безбједности БиХ Драгана Мектића да је "Додик персона нон грата у Србији", предсједник Српске је рекао да његова јачина произилази, као и код сваког демократски изабраног предсједника, из избора и изборног резултата, односно воље грађана.

"Иза мене у посљедњих 10 година увијек стоји изборна побједа, и на општим, и на локалним изборима. Ја свој легитимитет не морам да доказујем. Вјерујем да ћемо и на наредним општим изборима побиједити", поручио је Додик.

Извор: РТРС/СРНА