latinica  ћирилица
17/03/2017 |  12:57 | Аутор: РТРС

Вулин: Влада неће умањивати давања за Србе са Космета

Влада Србије сваког мјесеца издваја новац за 40.000 плата и различитих облика социјалне помоћи за Србе са Косова и Метохије и та се средства неће умањивати, рекао је министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Александар Вулин.
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC) -
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC)

"Без подршке Владе Србије живот за Србе на Косову и Метохији био би немогућ. Одредбама Бриселског споразума ми смо преузели обавезу и сачували у потпуности ингеренције када је у питању здравство, просвета, економски развој и социјална политика", изјавио је Вулин.

Он је новинарима у Београду рекао да Србима на Косову и Метохији Влада Србије неће ни на који начин умањити своје присуство у јужној покрајини, а посебно не ускратити било које давање.

Вулин је навео и да је веће издвајање новца питање за Канцеларију Владе Србије за Косово и Метохију и Министарство финансија Србије, али да нема сумњу да ће на сваку реалну потребу Срба са Космета бити одговорено.

"Никада нисмо прихватали критике да се на Косову и Метохији нешто троши. То није тачно. На Косову и Метохији се улаже у живот Срба и без тог улагања живот не би био могућ", рекао је Вулин.

Извор: СРНА