latinica  ћирилица
17/03/2017 |  10:19 ⇒ 11:07 | Аутор: РТРС

Галијашевић: Сарајево није безбједно за организовање самита

Експерт за безбједност Џевад Галијашевић тврди да је премијер Србије Александар Вучић на самиту лидера западног Балкана показао да је велики пријатељ БиХ и Бошњака, али да то не умањује извјештај САД да су Сарајево и БиХ радикалне средине које нису безбједне, те да због тога у овом граду више не би требало организовати било какве скупове.
Џевад Галијашевић - Фото: СРНА
Џевад ГалијашевићФото: СРНА

"Сарајево није пристојно мјесто за живот, нити је безбједно. Док су вечерали премијери земаља западног Балкана догодио се криминални обрачун у Олимпијској улици у Сарајеву, а у овом граду је и џамија краља Фахда, арапска насеља и Вијећинца, чиме се показује ксенофобични и радикални однос према Србима", рекао је Галијашевић Срни.

Он је оцијенио да је на самиту лидера западног Балкана изазван и инцидент када је предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић Косово назвао државом.

Галијашевић је оцијенио да је самит лидера западног Балкана највећи корак напријед који је БиХ урадила у мандату ове власти.

"Међутим, ова власт није заслужна за овакав корак, него је Србија, као локомотива европских интеграција, коначно повукла БиХ за собом и дипломатским односом спасила од пропасти самит лидера западног Балкана", додао је Галијашевић.

Самит лидера западног Балкана завршен је јуче у Сарајеву.

Извор: Срна