latinica  ћирилица
17/03/2017 |  08:43 ⇒ 14:22 | Аутор: РТРС

Цвијановић - Иванцов: Сљедеће седмице споразум о клириншком дугу

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Источном Сарајеву са амбасадором Руске Федерације у БиХ Петром Иванцовим.
Састанак између Жељке Цвијановић и Петра Иванцова - Фото: РТРС
Састанак између Жељке Цвијановић и Петра ИванцоваФото: РТРС

Током састанка саговорници су размијенили мишљење о актуелним политичким и економским темама у Републици Српској, БиХ и региону.

Предсједница Цвијановић је овом приликом поновила да је Влада Српске показала опредијељеност за активно спровођење реформских процеса, те да Република Српска у континуитету реализује све мјере дефинисане Акционим планом Републике Српске за спровођење Реформске агенде.

Нагласивши да је за успјешну реализацију реформских процеса неопходан дијалог и усклађеност са надлежностима свих нивоа власти у БиХ, предсједница Владе је додала да цјелокупан систем у БиХ није показао једнаку посвећеност и ефикасност у спровођењу Реформске агенде.

Предсједница Цвијановић овом приликом је изразила задовољство што ће током сљедеће седмице доћи до потписивања Споразума о клириншком дугу, истакавши да то представља тест за оне који врше власт на нивоу БиХ, који ће показати колико су заправо опредијељени да у складу са оним што је договорено раде у интересу грађана.

Овом приликом, предсједница Владе Српске се захвалила амбасадору Русије на доказаној привржености очувању Дејтонског споразума, а саговорници су изразили заједнички став да је за проналазак одговора на комплексна политичка питања у БиХ неопходан дијалог и међусобно уважавање, у складу са уставним надлежностима.

Током састанка разговарано је и о унапређењу сарадње између Републике Српске и Русије, прије свега када је ријеч о развоју и реализацији значајних привредних пројеката.