latinica  ћирилица
17/03/2017 |  07:40 ⇒ 07:57 | Аутор: РТРС

Редовно одвијање саобраћаја

На путевима у Републици Српској овог јутра саобраћа се уз повољне услове за вожњу, а нема застоја и посебних ограничења, осим на дионицама на којима се због санационих радова саобраћа успорено, уз измијењен режим вожње и обавезно поштивање привремене сигнализације.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

На дионици магистралног пута Вршани-Бијељина биће извођени радови на уређењу банкина.

Због радова на магистралном путу Бијељина-Угљевичка Обријеж саобраћај се на мјесту извођења радова одвија наизмјеничним пропуштањем возила, једном саобраћајном траком од 7.00 до 17.00 часова.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на дионици Градишка-Чатрња, због радова на санацији коловоза, саобраћај се од 7.00 до 17.00 часова одвија једном траком.

Због деминерских радова, саобраћај се привремено обуставља на регионалном путу Добој-Нови Маглај, у близини насеља Рјечица Доња, сваким даном у времену од 7.00 до 16.00 часова, у интервалима од 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Деминерски радови изводе се и на регионалном путу Сребреница-Скелани, у мјесту Крагљиводе. У времену од 8.00 до 16.00 часова саобраћај се обуставља 30, а пропушта 10 минута.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб повремене су обуставе саобраћаја у трајању од пет до 15 минута у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

Радови су у току на дионици магистралног пута Приједор-Шарговац, а саобраћај је регулисан привременом сигнализацијом.

У току је изградња вијадукта "Маховљани" на дионици ауто-пута Бањалука-Прњавор, због чега је петља "Маховљани" затворена за сав саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

Због изградње вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице на локалитету Маховљанске петље у времену од 23.00 до 5.00 часова повремено ће бити обустављан саобраћај у максималном трајању до 30 минута, највише четири пута током овог периода.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Клашнице један-Прњавор због регулисања улаза и излаза на магистрални пут возила градилишта, која су ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор у мјесту Насеобина Лишња и Пураћи, те локалитету Ђокин поток.

Измјене у одвијању саобраћаја најављене су у периоду од 7.00 до 19.00 часова.

Због изласка механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој измијењен је режим саобраћаја на регионалном путу Прњавор-Станари, на подручју Прњаворске петље.

С циљем безбједног одвијања саобраћаја на ауто-путу "9. јануар" Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац".

На дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице због радова измијењен је режим саобраћања.

Због завршних радова на мосту преко ријеке Укрине у Драгаловцима, на регионалном путу Горња Вијака два-Разбој, саобраћај се одвија наизмјенично једном траком и регулисан је привременом саобраћајном сигнализацијом.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево и дионица Укрина-Горња Вијака, због активираног клизишта, саобраћа се једном саобраћајном траком наизмјенично.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На подручју Федерације БиХ коловози су суви, а фреквенција возила умјереног интензитета. На дионицама које пролазе кроз усјеке, могући су ситнији одрони земље или камења.

Од 8.00 до 17.00 часова најављени су радови у тунелу "Караула" на дионици магистралног пута Олово-Кладањ, па ће се саобраћај одвијати успорено, једном траком.

Због радова на санацији клизишта једном траком саобраћа се на дионицама ауто-пута Сарајево запад-Лепеница код тунела Игман и Какањ-Зеница југ у мјесту Доњи Тичићи, као и на магистралном путу Симин Хан-Прибој на локалитету Бањ Брдо.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Још трају радови на подручју Хрватске на граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања, због чега се током дана на овим граничним прелазима повремено саобраћа успорено.

Извор: Срна