latinica  ћирилица
16/03/2017 |  14:41 ⇒ 15:34 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Подршка иницијативи за бенефициран радни стаж новинара

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић подржао је иницијативу Клуба новинара Бањалука за усвајање законског рјешења које ће омогућити увођење бенефицираног радног стажа за медијске раднике.
Недељко Чубриловић са новинарима - Фото: РТРС
Недељко Чубриловић са новинаримаФото: РТРС

Чубриловић је додао да ће све што у том смислу буде зависило од службе Народне скупштине или њега као предсједника имати разумијевање и подршку.

"Народна скупштина је отворена за новинаре, јер смо свјесни да је потребно створити још бољи амбијент за њихов рад и побољшати њихов положај. Свјесни смо да је то веома тежак и стресан посао", рекао је Чубриловић током посјете Клубу новинара Бањалука.

Он је информисао представнике Клуба о процедурама за покретање иницијативе и њено упућивање у скупштинску процедуру у складу са Пословником, саопштено је из Народне скупштине.

Чубриловић очекује да представници Клуба новинара приликом покретања иницијативе испоштују све важеће прописе да би се она нашла на дневном реду Народне скупштине у току ове године.

Предсједник Клуба новинара Бањалука Синиша Вукелић захвалио је предсједнику Народне скупштине на подршци за доношење законског рјешења које би новинарима омогућило да имају бенефициран радни стаж с обзиром да обављају веома захтјеван и одговоран посао који веома често нема дефинисано осмочасовно радно вријеме.

Састанку су присуствовали и новинари Дарко Момић, Жарко Марковић и Владимир Шушак.

Чубриловић је о положају новинара и стању у медијима раније разговарао са запосленима у "ЕуроБлицу", а у уторак, 21. марта, посјетиће редакције "Независних новина" и "Гласа Српске".

Извор: Срна