latinica  ћирилица
16/03/2017 |  12:36 | Аутор: РТРС

Приједор: У потрагу са малољетницом укључени и Словенци са псима трагачима

У тражење малољетне женске особе која је 5. марта у Приједору упала у ријеку Сану са сплава "Ривер", данас се укључила и ронилачка екипа Цивилне заштите Словеније са осам чланова и четири специјално обучена пса трагача, потврђено је из градског Одсјека цивилне заштите.
Приједор: Потрага за дјевојком - Фото: СРНА
Приједор: Потрага за дјевојкомФото: СРНА

Потрагу већ врше припадници Републичке управе цивилне заштите и Територијалне ватрогасне јединице Приједор.

Упоредо са њима на терену су свакодневно и полицијски службеници Центра јавне безбједности Приједор и јединице за подршку, који непрекидно претражују приобално подручје.

Вођа тима за спасавање на води и под водом из Словеније Луција Ереб истакла је да ће покушати да помогну домаћим експертима да пронађу несталу дјевојку.

Она је потврдила да су се трачаги подијелили у двије екипе и да једна трага ријеком Саном до Новог Града, а друга од Новог Града до Костајнице.

Директор Републичке управе цивилне заштите Миле Међед потврдио је да се њихова потрага, која је јуче почела у Приједору и даље наставља у оквиру заједничког тима и да су остварени сви контакти преко надлежних министарстава у Сарајеву, па се потрага може несметано обављати, не само водом, него и до обале, све до Јасеновца.

Екипа Цивилне заштите на терену је са тимом за тражење који укључује два моторна чамца, тим ронилаца, екипу за деминирање и командно штабно возило.

Старјешина Територијалне ватрогасне јединице Приједор Небојша Миљуш истакао је да је од момента несреће до сада предузет низ активности на проналажењу дјевојке.

"Територијална ватрогасна јединица је, у сарадњи са представницима цивилне заштите општине Нови Град, ангажовала чамце и вршила тражење утопљене особе на цијелој површини ријеке Сане од Приједора до Новог Града", истакао је Миљуш.

Он је додао да је специјализована јединица за заштиту и спасавање на води и под водом формирана при Територијалној ватрогасној јединици Приједор заједно са Ронилачком клубом Приједор и рониоци су ангажовани на тражењу утопљене особе у зони од сплава до моста на ријеци Сани.

На подручју града Приједора спасиоци трагају за малољетном женском особом чији су иницијали Д.Џ, која је 5. марта пала са ограде сплава "Ривер" и нестала у ријеци Сани.

Извор: Срна