latinica  ћирилица
16/03/2017 |  11:59 ⇒ 12:53 | Аутор: РТРС

СНСД Приједор: Уложени амандмани на програм одржавања путева (ВИДЕО)

Клуб одборника СНСД-а у Скупштини града Приједора, задовољан је јучерашњом сједницом и усвојеним закључцима.
Приједор: Врховац - Кабић - Фото: СРНА
Приједор: Врховац - КабићФото: СРНА

У приједорском СНСД-у истичу да је један од најбитнијих докумената који се нашао на сједници локалног парламента Програм годишњег плана одржавања, заштите, реконструкције и изградње локалних путева, те улица на подручју града за 2017. годину.

У вези с тим СНСД је предложио неколико амандмана.

Одборник СНСД-а у Скупштини града Приједора Дражен Врховац рекао је да је ова странка на програм асфалтирања и одржавања путева за 2017. годину уложила амандмане у интересу грађана који се односе на изградњу тротоара, кружних токова и асфалтирање путева.

"Сви наши амандмани везани су за ширу популацију нашег града, јер се никад нисмо руководили појединачним интересима, а, послије буџета, ово је један од докумената који изазива највише пажње одборника јер је повезан директно са животом свих наших суграђана", рекао је Врховац на конференцији за новинаре у Приједору.

Међу амандманима СНСД-а су тротоари уз Основну школу "Петар Кочић" на Уријама, од Партизанског гробља до Пашинца, кроз Гомјеницу и у најужем градском подручју код црвеног и плавог небодера, те у насељу Рашковац.

СНСД је предложио изградњу кружног тока у Омарској на скретању ка Љекарицама, те асфалтирање путева Миљаковци-Ракелићи, улица на Пећанима и у Гашића насељу, макадама од Јеловца до Патрије на Козари, те Потковице у насељу Лукавица.

"Коалиција СНСД-ДНС је усвојила принцип којег се и даље придржава, да се у новим насељима наставе асфалтирати главне саобраћајнице којима иду аутобуси као жиле куцавице, па онда по дубини насеља", рекао је Врховац и додао да је приједорски СНСД, као и свих претходних година принципијелно приступио амандманима на програм асфалтирања и одржавања путева за 2017. годину.

Врховац је позвао суграђане да у недјељу, 19. марта, изађу на изборе за савјете мјесних заједница јер су то органи најближи грађанима на терену који најбоље познају проблеме у својим мјесним заједницама.

"Ево и овај програм асфалтирања и одржавања путева директно је везан за савјете мјесних заједница јер дио средстава, грађевинских машина и насипног материјала дат је на управљање савјетима", подсјетио је Врховац.

Замјеник шефа клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Приједора Драгослав Кабић поздравио је усвајање елабората за изворишта воде Тукови-Матарушко поље и Приједорчанка.