latinica  ћирилица
16/03/2017 |  11:45 ⇒ 19:41 | Аутор: РТРС

Билећа: Није прошао опозив начелника Алексића (ВИДЕО)

Одлука о опозиву начелника oпштине Билећа, Миљана Алексића, није прошла на данашњој сједници локалне скупштине.
Билећа: Није прошао опозив начелника Алексића - Фото: РТРС
Билећа: Није прошао опозив начелника АлексићаФото: РТРС

Ова и других двадесет тачака предвиђеног дневног реда, нису разматране, јер тренутна скупштинска већина није имала довољан број руку за изгласавање дневног реда.

Један од десет одборника, који су потписали иницијативу за опозив, био је уздржан, чиме је тијесна скупштинска већина доведена у питање.

Девет гласова "за", седам "против" и два "уздржана" гласа, резултат је изјашњавања о дневном реду, послије једнипочасовне жучне расправе.

Бранко Алексић, независни одборник и потписник иницијативе за опозив, рекао је да неће гласати "за", а као разлог је навео да СДС није ријешио кадровскe поставке, у складу са коалиционим договором.

"Илузорно је причати о опозиву начелника. Нисмо спремни да изнесемо тај референдум као коалиција. Већина чланова СДС-овог кадра, уствари, подржава Миљана Алексића", додао је Бранко Алексић, независни одборник и потписник иницијативе за опозив.

Алексић није потврдио распад скупштинске већине, али јесте његов презимењак и начелник општине Миљан. Тврди да ће блоку око СНСД-а прићи два одборника.

Миљан Алексић, начелник општине Билећа каже да је крај актуелне скупштинске већине. Како је је рекао, на сљедећој сједници СО биће изабрана нова већина и изразио наду да ће се ускоро изаћи из дубиозе, коју, како трвди, раде један или два човјека.

Дражен Дунђер, актуелни потпредсједник локалне скупштине, оптужио је начелника Алексића за, како је рекао, насилничко понашање, притиске и лошу финансијску ситуацију.

Он оптужује начелника Алексића да одговоран за минус у општини као и за то што радницима касне плате.

Из СНСД-а су били изричити-дневни ред није могао проћи, јер није квалитетно припремљен. Нису против референдума о опозиву начелника, за који кажу да не би успио. Већину ће, тврде, имати за три до пет дана.

"Ми желимо да радимо за грађане Билеће, за Општину Билећа. Желимо да направимо скупштинску већину", закључио је Љубо Вуковић, предсједник клуба одборника СНСД-а у СО Билећа.