latinica  ћирилица
16/03/2017 |  08:48 ⇒ 21:06 | Аутор: РТРС

Ђоковић: Кирјосу су више одговарали услови

Новак Ђоковић истакао је послије новог пораза од Ника Кирјоса да су услови у Индијан Велсу више одговарали Аустралијанцу.

На другом узастопном турниру Кирјос је надиграо Ђоковића и скинуо му "круну" послије три узастопне титуле и 19 побједа у низу у Индијан Велсу.

- Низ је био невјероватан, поносан сам на њега, али морало је једном да се заврши - рекао је Ђоковић који је опет одбио да коментарише распоред мечева, односно то што се нашао на терену свега 18 сати послије претходног.

Кирјос је побиједио Ђоковића 6:4, 7:6(3:), као и у Акапулку прије свега захваљујући сјајном сервису.

- Овакви услови одговарају серверима. Тешко је позиционирати се за његове сервисе, лопта иде брзо и одскаче високо. Тешко га је прочитати. Некад сервира 220 км на сат по Т линији, а онда погоди по ширини. Не оклијева ни на другом сервису, није направио много дуплих грешака. У таквој ситуацији је велики притисак на мој сервис, а ја сам попустио већ у првом гему на мечу, па је он имао контролу од почетка. Нисам успио да урадим оно што је потребно у тим тренуцима - истакао је Ђоковић.

Ђоковић је изгубио 910 бодова на АТП листи, сљедећи турнир на којем ће учествовати је други Мастерс сезоне у Мајамију, гдје такође брани титулу.

Извор: Б92