latinica  ћирилица
15/03/2017 |  19:03 ⇒ 21:12 | Аутор: РТРС

"Лего робот" стигао и међу приједорске основце (ВИДЕО)

Основна школа "Петар Кочић" прва је школа у Приједору која је као донацију од агенције за економски развој града Приједора ПРЕДА, добила Лего робота. Ријеч је о најсавременијој технологији, која ће повећати креативност основаца.
"Лего робот" стигао и међу приједорске основце - Фото: СРНА
"Лего робот" стигао и међу приједорске основцеФото: СРНА

Основни пакет Лего робота стигао је у приједорску школу. Његов значај за основце је вишеструк. Ученици и наставници ће сада имати могућност да примијене нове технологије у настави, и да на такмичењу за програмирање "лего робота" ове године учествују у ревијалном дијелу.

Као и дјеца, и наставници ће на додатну обуку, да би што стручније пренијели знање ученицима.

Горана Босанчић, директорка школе, истиче да ће преко ПРЕДЕ сарађивати са са професорима приједорских средњих школа који су већ увелико у том пројекту како би добили додатни импулс при раду са ученицима.

Лего робот већ користе школе у земљама окружења. У ПРЕДИ истичу да им је у плану да још четири основне школе опреме ове године са лего роботима.

"Циљ овог пројекта је укључивање приједорских основних школа у систем такмичења за програмирање "лего робота", као и рад на могућности укључивања ове школе у међународну "Лего лигу", рекао је Директор Агенције "ПРЕДА-ПД" Мишо Рељић.

Сада слиједи састављење робота. Много је дијелова, због чега ће бити потребно и више времена, али најважније је да циљ буде испуњен, а приједорски основци добију прилику за стицање новог знања и вјештина.