latinica  ћирилица
15/03/2017 |  15:09 ⇒ 15:33 | Аутор: РТРС

Шаровић: О акцизама на једној од наредних сједница СМ БиХ

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић рекао је данас да ће питање измјена и допуна Закона о акцизама БиХ вјероватно бити предмет разговора на једној од наредних сједница Савјета министара БиХ.
Мирко Шаровић - Фото: РТРС
Мирко ШаровићФото: РТРС

- Акцизе на нафту и нафтне деривате нису били на данашњој сједници Савјета министара БиХ. Да ли ће то подржати СДС или нека друга странка - треба питати страначко руководство - рекао је Шаровић новинарима у Сарајеву.

Он је увјерен да ће Савјет министара БиХ урадити дио посла који се од њега очекује и напомиње да ће исти закон, који је већ два пута био на сједници, поново упутити у парламентарну процедуру.

- Мислим да то није проблем, него је проблем расподјеле тих средстава и неких других аката који би требало да дефинишу колико ће овог новца убраног од додатних акциза припасти једном или другом ентитетету - рекао је Шаровић.

Он је навео да сам закон има пар чланова који одређују да ће бити уведена додатна акциза 0,15 КМ по литру горива.

- Ентитети ће да договоре расподјелу. То је тактика када не можемо одмах да се договоримо да идемо у усвајање закона, а оно најважније, ко ће колико пара да добије, договарати касније - додао је Шаровић.

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић саопштила је јуче након сједнице Фискалног савјета БиХ у Источном Сарајеву да је постигнута потпуна сагласност о измјенама и допунама Закона о акцизама БиХ.

Извор: СРНА