latinica  ћирилица
15/03/2017 |  10:48 | Аутор: РТРС

Ђоковићева јубиларна 300. побједа

Новак Ђоковић истакао је послије побједе над Хуаном Мартином дел Потром да је одиграо вјероватно најбољи меч ове године.

Србин је послије скоро два и по сата борбе савладао Аргентинца 7:5, 4:6, 6:1 и пласирао се у осмину финала Индијан Велса.

- Увијек је велики улог у мечу против квалитетног тенисера какав је Дел Потро. Он је играч за велике мечеве. Знао сам да ће за мене бити врло важно да будем "наоштрен", да играм са много интензитета како бих био најбољи што могу. То је меч захтијевао - рекао је Ђоковић.

Ово је Новакова јубиларна 300. побједа на Мастерсима, чиме је те престигао Роџера Федерера са 19 узастопних тријумфа у Индијан Велсу.

- Било је тешко проћи овај изазов. У трећем сету сам играо вјероватно најбољи тенис ове године. Велика је ствар направити два брејка против њега у једном сету - додао је српски тенисер.

Сљедећи његов противник је Аустралијанац Ник Кирјос, који га је прије двије недјељепобиједио у четвртфиналу Акапулка, такође након што је избацио Дел Потра.

- Надам се да ћу задржати овај ниво самопоуздања јер ће ми бити потребан. Ник ме побиједио у Акапулку, сервирао је изузетно добро. Надам се да ћу сада остварити бољи резултат - рекао је Ђоковић.

Меч је на програму вечерас око 23 часа по нашем времену. То је свега 18 сати од краја дуела Ђоковића и Дел Потра.

- Не желим да коментаришем распоред - закључио је Новак.

Извор: Б92