latinica  ћирилица
28/02/2017 |  10:32 ⇒ 14:31 | Аутор: РТРС

Мексиканци одушевљени Ђоковићем

Тренутно други тенисер свијета Новак Ђоковић ноћас ће, по нашем времену око један сат иза поноћи, са Словаком Мартином Клижаном играти меч првог кола на турниру Серије 500 у Акапулку.
Навијачи у Акапулку приредили незабораван дочек Ђоковићу - Фото: Novosti.rs
Навијачи у Акапулку приредили незабораван дочек ЂоковићуФото: Novosti.rs

Ђоковић први пут у каријери игра турнир у Латинској Америци, не рачунајући наступ на Олимпијским играма прошлог љета у Рио де Жанеиру у Бразилу – али је још прије почетка турнира успио да освоји публику у мексичком одмаралишту.

Долазак најбољег спортисте свијета је изазвао толику пажњу да је Новаков први јавни тренинг пратило неколико хиљада гледалаца, а при изласку на терен су га дочекале праве овације.

На турниру у Мексику наступају бројни тениски асови, али нико од њих досада није привукао толику пажњу као српски тенисер. Ђоковић је прихватио специјалну позивницу организатора за учешће на турниру како би се што боље и што лакше прилагодио клими на америчком континенту пред мастерсе у Индијан Велсу и Мајамију.

Организатори су презадовољни, јер су карте за све мечеве већ распродате, а овогодишња посјета ће бити рекордна.

Новак Ђоковић ноћас око један час по поноћи почиње меч са Словаком Мартином Клижаном у првом колу. Њих двојица су се до сада састајала два пута, а Ђоковић је оба пута однио убједљиве побједе.

Жријеб није баш био наклоњен Ђоковоћу, јер су на путу до освајања титуле пред Ђоковићем као потенцијални противници Хуан Мартин дел Потро, Ник Кирјос, Бернард Томић, Доминик Тим или Давид Гофен.

У другој половини жријеба фаворити су велики Новаков ривал Рафаел Надал и Хрват Марин Чилић.

Извор: Агенције