latinica  ћирилица
28/02/2017 |  09:18 | Аутор: РТРС

Марио Геце привремено прекинуо каријеру!

Везиста Борусије Дортмунд Марио Геце не може да игра због метаболичких поремећаја, саопштио је клуб са Сигнал Идуна Парка.
Марио Геце фудбалер Борусије Дортмунг (фото: nadlanu.com) -
Марио Геце фудбалер Борусије Дортмунг (фото: nadlanu.com)

"Свеобухватни љекарски прегледи због проблема са мишићима су показали да Геце има метаболичке поремећаје, због чега за сада не смије уопште да тренира или да се бави било каквим фудбалским активностима", наводи се у саопштењу Борусије.

Геце има фрустрирајућу сезону од како се на њеном почетку вратио у Борусију из минхенског Бајерна, пошто је само четири пута играо цијелу утакмицу, а последњи наступ имао је 31. јануара.

Стрелац побједоносног гола у последњем финалу Мундијала је пред почетак сезоне имао проблема са мишићима, а недавно се жалио на проблеме са бутином.

Спортски директор Борусије Михаел Цорк рекао је да је срећан што се коначно нашао корјен проблема и Геце ће добити пуну подршку да се полако опорави.

Сам фудбалер је казао да ће учинити све што је у његовој моћи да се врати тренинзима и помогне тиму што је прије могуће.

"Свакодневно сам подвргнут терапијама и учинићу све да се што прије вратим у тренажни процес“, кратко је рекао Геце.

Геце ће највјероватније пропустити следеће окупљање репрезентације Немачке, за утакмицу против Енглеске у Дортмунду 22. марта, иако је селектор Јоахим Лев изјавио да рачуна на њега.

Извор: Б92