latinica  ћирилица
27/02/2017 |  19:54 ⇒ 20:13 | Аутор: РТРС

Тијана Богићевић представница Србије на Еуросонгу

Представница Србије на 62. Пјесми Евровизије биће поп пјевачица Тијана Богићевић. Одлуку о српској представници донијели су уредници Музичке редакције РТС-а.
Тијана Богићевић (Фото: deviantart.com) -
Тијана Богићевић (Фото: deviantart.com)

Тијана Богићевић тренутно живи и ради у Сједињеним Америчким Државама. Већ је учествовала на Пјесми Евровизије 2011. године као пратећи вокал, када је Србију представљала Нина Радојичић са пјесмом "Чаробан". Евровизијско искуство сматра непроцјењивим и увијек је прижељкивала да се поново појави на тој позорници.

Аутори овогодишње српске пјесме су музички продуценти, композитори и оснивачи "Symphonix International": Борислав Миланов, Бо Персон, Јохан Алкенас и Лиса Анн-Мари Линдер.

Као аутори радили су на многим пројектима, а на Пјесми Евровизије су остварили значајне успјехе и били дио тима који је 2014. године побиједио на такмичењу са Кончитом Вурст и пјесмом "Rise Like a Phoenix". Ауторски су тим нумере “If Love Was A Crime", са којом је Бугарска прошле године освојила четврто мјесто!

Током година радили су заједно или одвојено на многим албумима и сарађивали са умјетницима као што су Кели Кларксон, Џон Леџенд, Кајли Миног, Лејди Гага, Џонас Брадерс, Токио Хотел, Мери Џеј Блајџ, Армин Ван Бурен, Кончита Вурст, Јамироквај...

Такмичење за 62. Пјесму Евровизије биће одржано у Кијеву, Украјина. Полуфинала су заказана за 9. и 11. мај, док је велико финале 13. маја.

Извор: РТС