latinica  ћирилица
27/02/2017 |  16:30 ⇒ 21:00 | Аутор: РТРС

Бијељина- Aсфалтни пут посвађао комшије у Трњациma? (ВИДЕО)

Осам породица које су упланиле пут у земљишним књигама када су 1997. године купиле плацеве, од јуче су забраниле пролаз комшијама, јер нису суфинансирали његову изградњу у августу прошле године. Спор је стигао до Комуналне полиције, а блокиране четири породице су поднијеле и тужбу суду.
Трњаци - Фото: РТРС
ТрњациФото: РТРС

Дојучерашње комшије од јуче дијели барикада која онемогућава пролазак аутомобила.

Четири породице које користе неуслован пут затражиле су помоћ комуналне полиције и Суда јер је, кажу, асфалтирање спорне дионице суфинансирала Градска управа. 

Анкетирани мјештани сматрају да да се не смије затварати јавни пут.

Да је Суд права адреса, слажу се и породице које су блокирале пут комшијама, јер тврде, нису хтјели да учествују у асфалтирању које их је коштало по 700 марака, али ни да дају 2.000 марака да буду сувласници пута.

Анкетирани мјештанин Бојан Дујковић сматра да сви имају право на власништво, да га заграде и да забране пролаз некоме ако је парцела у власништву "један кроз осам".

Комунална полиција ће предузети мјере чим утврде власништво. Ако буде јавни пут наложиће уклањање стубова, а уколико буде у приватном власништву спор ће рјешавати суд.

Расељене Озренце који су у свађи дијели катастарска граница села Трњаци и Међаши, а сада и барикада. Ко је у праву, а ко не, по свему судећи ријешиће надлежни Суд.