latinica  ћирилица
27/02/2017 |  13:22 | Аутор: РТРС

Девенпорт: Србија иде напријед на путу приближавања ЕУ

Србија иде напријед на путу приближавања ЕУ, а то се види и по томе што су данас у Бриселу отворена још два поглавља у преговорима о чланству, рекао је шеф Делегације ЕУ у Србији Мајкл Девенпорт.
Мајкл Девенпорт (фото: Медија центар Београд) -
Мајкл Девенпорт (фото: Медија центар Београд)

"Данас идемо напријед на путу приближавања Србије ЕУ", рекао је Девенпорт на скупу на ком је потписан Меморандум о разумијевању са 20 локалних самоуправа у оквиру пројекта "Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи".

Он је додао да истовремено са потписивањем меморандума у Србији, уз пуну подршку ЕУ, почиње веома важан процес модернизације локалне самоуправе и истакао да је ефикасна и одговорна јавна управа у служби грађана један од стубова сваке демократије и саме ЕУ.

"Због тога је реформа у тој области велики приоритет политике проширења ЕУ. Овај програм, који ће се наставити је дио и финансијске и политичке подршке на путу Србије ка чланство у ЕУ", рекао је Девенпорт.

Србија је данас на Међувладиној конференцији са ЕУ отворила два нова поглавља у приступним преговорима са ЕУ, и то поглавље 20 о предузетништву и индустријској политици, и поглавље 26 о култури и образовању.

Извор: СРНА