latinica  ћирилица
27/02/2017 |  13:09 | Аутор: РТРС

Цицовић: Туристичка понуда Српске изазвала велико интересовање

Туристичка понуда Републике Српске представљена на 39. Међународном сајму туризма у Београду изазвала је велико интересовање посјетилаца, рекао је Срни директор Представништва Српске у Србији Млађен Цицовић.
Млађен Цицовић - Фото: СРНА
Млађен ЦицовићФото: СРНА

"Представништво Републике Српске у Србији и Туристичка организација Републике Српске ове године припремили су, према нашем мишљењу, понајбољу понуду и богат програм којим је на 39. Међународном сајму туризма представљена туристичка привреда Српске, а Представништво је ове године, као и претходне двије, представило и најуспјешније винаре и виноградаре на 8. Међународном сајму вина", рекао је Цицовић.

Он је истакао да овогодишњи наступ карактерише прије свега велики број индивидуалних посјета штанду Републике Српске.

"Посјетиоци су показали интересовање прије свега за Јахорину, Бањалуку, Требиње, Вишеград, велики интерес показан је и кад је ријеч о бањском туризму - Лакташима, Врућици, Кулашима, као и за Национални парк Сутјеска и Фочу. Рафтинг је препознатљива туристичка понуда Српске", навео је Цицовић.

Он је истакао да је на сајму Туристичка организација града Бањалука представила пројекат "Биографска карта", те гастро и видео презентацију туристичке понуде града.

Према његовим ријечима, одржан је и низ састанака међу којима и са директором Туристичке организације Србије Маријом Лабовић и директором Туристичке организације Београда Миодрагом Поповићем, на којима су договорени заједнички наступи с циљем промоције регионалног туристичког производа за трећа тржишта.

"Потврда да је овогодишњи наступ туристичке привреде Српске био успјешан јесте и награда коју је `Сацен интернешнел` додијелио Туристичкој организацији Републике Српске за најгостољубивију дестинацију и за штанд", рекао је Цицовић.

Предсједник Међународног туристичког савеза "Сацен интернешнел" Драган Глигоријевић награду је уручио директору Туристичке организације Републике Српске Нади Јовановић.

Извор: СРНА