latinica  ћирилица
27/02/2017 |  13:01 | Аутор: РТРС

Одлична сарадња СНСД-а и ДНС-а за наставак развоја Приједора

Градски одбор СНСД-а у Приједору има одличну сарадњу са коалиционим партнером ДНС-ом на локалном нивоу и та већина мора дати стабилност локалном парламенту и извршној власти како би се наставио развој града, оцијенио је предсједник Градског одбора СНСД Приједор Драго Тадић.
Драго Тадић, предсједник Градског одбора Приједор - Фото: СРНА
Драго Тадић, предсједник Градског одбора ПриједорФото: СРНА

"Ви сте свједоци да у многим општинама то не функционише. Ја могу рећи да сам веома задовољан сарадњом са коалиционим партнерима и да се надам да ће тако и остати", рекао је Тадић на конференцији за новинаре у Приједору.

Он је најавио наставак великих инфраструктурних пројеката попут водовода Црно Врело, реконструкције канализације и завршетка нове спортске дворане, затим развој индустријских зона у Приједору и Омарској и повећање субвенција за привреду и пољопривреду.

"Позивам суграђане да плаћају порез на непокретности и да измире заостале обавезе до краја овог квартала, јер је то један од важнијих прихода градског буџета", поручио је Тадић.

Он је подсјетио да је именовањем начелника одјељења Градске управе на посљедњој сједници Скупштине града Приједора завршено конституисање локалне власти.

"СНСД је добио дужности замјеника градоначелника, потпредсједника Скупштине града и начелника одјељења за привреду и пољопривреду и за друштвене дјелатности. Ми смо се потрудили да дамо шансу младим и образованим људима и очекујемо да задрже ниво који је досад био, а надамо се, у скорије вријеме, и побољшају рад", додао је Тадић.

Потпредсједник Скупштине града Приједора Горан Драгојевић, члан СНСД-а и ратни војни инвалид који је на ову дужност именован уз подршку борачких категорија, подсјетио да је Скупштина града Приједора у буџету за 2017. годину предвидјела додатна права бораца, ратних војних инвалида и демобилисаних бораца.

"Самим тим исплаћена је једнократна новчана помоћ за дјецу ратних војних инвалида /РВИ/ у износу од 70 КМ за основце, 100 КМ за средњошколце и 250 КМ за студенте. Исплаћена је једнократна помоћ за лијечење РВИ до 100 КМ, школе не наплаћују уписнину дјеци из те категорије, а град сноси и трошкове превоза РВИ на бањска лијечења", навео је Драгојевић.

Он је додао да град Приједор поркива и трошкове сахране за РВИ који нису били запослени и да је повећана ставка за трошкове превоза за дјецу РВИ школског узраста.

Извор: Срна