latinica  ћирилица
27/02/2017 |  07:58 | Аутор: РТРС

Повољни услови за вожњу

У Републици Српској услови за вожњу су повољни, вози се по мјестимично влажним коловозима, а у котлинама и дуж ријечних токова јутарња магла смањује видљивост, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Почели су радови на санацији коловоза магистралног пута на дионици Приједор-Шарговац, који ће трајати наредних 20 дана, а саобраћај је регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

На ауто-путевима Бањалука-Градишка и Прњавор-Добој саобраћај се одвија без застоја, по мјестимично влажним коловозима.

У току су радови на изградњи вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука – Добој /дионица Бањалука–Прњавор/, због чега је петља "Маховљани", затворена за сав саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

Због радова на изградњи вијадукта на магистралном путу М-16, дионица Нова Топола-Клашнице /локалитет Маховљанске петље/, од 23.00 до 5.00 часова долазиће до обустава саобраћаја у максималном трајању до 30 минута.

Пуштен је у рад новоизграђени мост у Драгаловцима, на регионалном путу Горња Вијака два–Разбој.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу М-16.1 Клашнице 1-Прњавор, због регулисања улаза и излаза на магистрални пут возила градилишта, која су ангажована на изградњи аутопута Бањалука-Прњавор.

Због изласка механизације ангажоване на изградњи аутопута Бањалука-Добој, измијењен је режим саобраћаја на регионалном путу Прњавор-Станари, секција Прњаворска петља.

У циљу безбједног одвијања саобраћаја на аутопуту "9. јануар" Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац", као и на регионалном путу Р-474 и магистралном М-17, са уредно постављеном привременом саобраћајном сигнализацијом.

На дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице због радова измијењен је режим саобраћања.

Због радова на бушењу и минирању терена на магистралном путу М-5, на дионици Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб долази до повремених обустава саобраћаја.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево и дионица Укрина-Горња Вијака, због активираног клизишта, саобраћа се једном саобраћајном траком, наизмјенично.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-Шћепан Поље, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Р-454 Братунац 3-Дрињача и даље остаје на снази забрана за теретна возила укупне масе преко 3,5 тоне и аутобусе класе М3, док се забрана не односи аутобусе превозника ад Холдинг "Дринатранс" Зворник, који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих чекања.

Још трају радови на подручју Хрватске на граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања због чега се саобраћа успорено.

Извор: СРНА