latinica  ћирилица
26/02/2017 |  14:02 ⇒ 20:33 | Аутор: РТРС

У понедјељак топло са појачаним јужним вјетром (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује претежно суво и топлије вријеме уз постепено јачање јужног вјетра.

Прије подне слаба киша падаће само понегдје на југозападу и југу. Током дана биће топлије и промјењиво облачно са сунчаним периодима. Више облака биће на југу, гдје ће и даље постојати услови за повремено слабу кишу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Почеће да дува умјерен југо, а у Крајини повремено јак.

Јутарња температура ваздуха од минус један до седам, а највиша дневна температура од 12 до 18 степени Целзијусових.

Метеоролози за наредне дане најављују промјењиво вријеме. У уторак ће бити топло, али вјетровито, поготово на западу гдје ће бити олујних удара.

На југу и западу очекује се слаба киша, која ће током ноћи захватити већину предјела. Највиша дневна температура ваздуха од 14 до 20 степени.

У сриједу ће бити свјежије и облачно вријеме, са кишом, обилнијом понегдје не југу. Са захлађењем киша ће на планинама прећи у снијег. Престанак падавна очекује се у другој половини дана. Највиша дневна температура ваздуха од пет до 11 степени.

Од четвртка поново топлије. Ујутро ће бити хладно са слабим мразом, а током дана претежно сунчано са мало облака и постепено топлије. Поподне на сјеверу и западу пролазно наоблачење. Највиша дневна температура ваздуха од девет до 15 степени.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава умјерено до претежно облачно вријеме, а у Херцеговивини претежно облачно. Понегдје на југозападу регистрована је и слаба киша.

Зворник и Неум данас су били најтоплији са 13 степени колико је измјерено у 13.00 часова. У Тузли је измјерено 12, у Бањалуци, Бијељини, Добоју, Мостару, Мркоњић Граду, Бихаћу, Санском Мосту, Сребреници и Зеници 11, а у Требињу, Приједору, Српцу, Вишеграду, Новом Граду, Крупи на Уни и Градачцу 10 степени.

На Мраковици, у Котор Варошу, Фочи и Бугојну било је девет степени, у Сарајеву, Кнежеву, Челинцу и на Сокоцу осам, на Мањачи, на Хан Пијеску, у Купресу и Ливну седам, у Источном Сарајеву, Калиновику, Чајничу и Невесињу шест, на Чемерну и Иван Седлу пет и на Бјелашници нула степени.

Извор: СРНА