latinica  ћирилица
25/02/2017 |  19:59 | Аутор: РТРС

Златна малина припала "Хилариној Америци"

Документарни филм који критикује америчку демократску предсједничку кандидаткињу Хилари Клинтон, "Хиларина Америка" добитник је овогодишње Златне малине за најгори филм, а с филмским остварењем "Батмен против Супермена" дијели број освојених Малина, сваки по четири.
Филм Хиларина Америка (Фото: indiewire.com) -
Филм Хиларина Америка (Фото: indiewire.com)

Проглашење најгорих филмских остварења, глумаца, сценарија, редитеља и осталих филмских стваратеља традиционално се одржава дан прије објаве најпрестижније америчке филмске награде Оскар.

Редитељ филма о Хилари Клинтон Динеш Д'Соуза освојио је Razzie за најгорег глумца (наратора) и за најлошијег редитеља, заједно с Брусом Шулијем који уз њега потписује режију, преносе медији.

Беки Тарнер добила је Златну малину за најгору глумицу у Д'Соузином и Шулијевом документарцу који је током прошлогодишњег приказивања у сјеверноамеричким кинима зарадио скромних 13 милиона долара.

По броју освојених Златних малина (4) споменутом Д'Соузином филму конкурише филм "Батмен против Супермена". Једну је добио за најгори сценариј, потом за најгори наставак, римејк, спин-оф, рип-оф те у категорији најгорег филмског пара/групе (Бен Афлек и Хенри Кавил).

Razzie Redeemer награду ове је године увјерљиво освојио глумачко-редитељски ветеран Мел Гибсон, чија је ратна драма "Hacksaw Ridge" номинована за шест Оскара. Кипић Златне малине стоји око пет долара и у облику је "малине величине лоптице за голф" која се налази на роли филма од 8 мм, а цијела је обојена златном бојом.

Извор: Фена