latinica  ћирилица
25/02/2017 |  16:42 ⇒ 03/03/2017 | 09:27 | Аутор: РТРС

Апел за помоћ Снежани Пухало из Калиновика (ВИДЕО)

Снежана Пухало из Калиновика у Падови ће бити извршена хитна трансплантација јетре. То је једини спас за 24-годишњу дјевојку, којој је дијагностификована Вилсонова болест у посљедњем стадијуму. За болничке трошкове и операцију потребан је новац. Ово је прилика да покажемо колико смо хумани.
Апел за помоћ Сњежани Пухало - Фото: РТРС
Апел за помоћ Сњежани ПухалоФото: РТРС

Од ведре и веселе студенткиње разредне наставе, која се радовала животу, Снежана је готово преко ноћи постала храбри борац за сваки нови минут или сат живота. Љекари Београдске ВМА успоставили су дијагнозу - Вилсонова болест или поремећај метаболизма који доводи до патолошког скупљања бакра у ткиву. Јетра је уништена, а Снежана је тренутно смјештена у изолацији под сталним надзором хепатолога, на интензивном одјељењу болнице у Фочи.

Трансплантација, али не од живог донора, за Снежананин организам, једини је спас! Петочлана породица са само једном платом, и уз помоћ Калиновачке администрације, обезбиједила је новац само за предоперациону хоспитализацију у Падови. Предрачунска вриједност трансплантације и болничког лијечења након тога, минимално 85.000 евра.

Превише скромни и превише поносни да моле за помоћ, на снимање је породица једва пристала. Превагнула је, ипак, љубав према Снежани. А она као седмогодишња дјевојчица са два брата и сестром, остала је без мајке! Самохрани отац Миленко, пуних 17 година борио се да своју дјецу изведе на прави пут. Да од њих направи честите људе. У томе је успио! И сам нарушеног здравља, сада има само једну жељу – да спаси своју Снежану!

За помоћ која Снежани Пухало живот значи, код НЛБ банке отворени су рачуни. Од 1. марта у функцији ће бити и МТЕЛ-ов хуманитарни број 1415. Хоћемо ли реаговати на сузе поштеног горштака, који до сада за помоћ није знао. Нити је од кога тражио.

Рачуни отворени код НЛБ банке а.д. Бањалука

562-006-81086626-27 (КМ)

IBAN: BA 395620068137887951 /SWIFT BIC RAZBBA22 /девизни рачун/ на име Снежана Пухало.