latinica  ћирилица
25/02/2017 |  16:24 ⇒ 16:35 | Аутор: РТРС

Пешикан: Најважнији интерес борачких категорија и Српске

Предсједник Удружења дјеце погинулих бораца Српске "Насљеђе" Саша Пешикан рекао је данас у Бањалуци да интереси борачких категорија и Републике Српске морају бити важнији од било којег другог интереса и појединачне организације.
Конференција за новинаре - Фото: РТРС
Конференција за новинареФото: РТРС

Пешикан је најавио да би у наредних мјесец дана требало да се организује велика конференција свих представника организација проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата на којој ће бити потписан меморандум о сарадњи у будућем периоду.

Он је навео да ће једна од првих активности бити измјене и допуне Закона о правима бораца, подршка иницијативама у вези са Законом о правима жена жртава рата, као и осталим уредбама и акционим плановима које се тичу борачких категорија.

Доброслав Шурбат из Удружења "Ветерани Републике Српске" рекао је да су се радо одазвали на позив дјеце најбољих синова, који су дали животе за Српску.

"Дајемо им пуну подршку и сматрамо да је велика срамота свих осталих организација које се нису појавиле на састанку. Не знам кога цијене, ако не цијене дјецу погинулих бораца", рекао је Шурбат.

Иако су били позвани, састанку у просторијама Народне скупштине нису присуствовали представници Борачке организације Српске, Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Српске, Организације ампутираца "УДАС" Српске, као и представници ратних војних инвалида.

Састанак организација проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата на коме су размијењена мишљења о проблемима свих борачких категорија, будућем начину сарадње и јединственог дјеловања организовало је Удружење "Насљеђе".

Извор: СРНА