latinica  ћирилица
25/02/2017 |  15:45 | Аутор: РТРС

"Одлазака из Српске и БиХ у иностранство пуно мање него у Хрватској"

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да су одласци из Српске и БиХ у иностранство у много мањем броју него у Хрватској, која је члан Европске уније и за коју се вјерује да је у пуно бољој економској и свакој другој ситуацији.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановићева је новинарима у Бањалуци рекла да су одређене ствари предимензиониране, јер одређени број људи у иностранству проведе пар мјесеци и врати се у Републику Српску.

Наводећи да је у већини породица бар један члан деценијама зарађивао у иностранству, Цвијановићева је навела да ће увијек бити оних који са породицама мијењају пребивалиште, одлазе из земље.

Она је рекла да се питање одласка младих приоритетно треба поставити институцијама на нивоу БиХ, те да је иритирајуће да се тематски о томе праве одређене емисије, иако институције БиХ немају податке о томе колико је људи отишло.

"Како, онда, знамо колико је отишло. О чему причамо ако на крају кажемо да институције не располажу подацима. Ко располаже? Било би јако добро да сви имамо те податке", додала је Цвијановићева.

Извор: Срна