latinica  ћирилица
25/02/2017 |  12:13 | Аутор: РТРС

Министарство поздравља кораке ка смањењу загађења ваздуха

Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске поздравља сваки даљи корак на плану модернизације и гасификације Рафинерије нафте Брод, који би могао довести до даљег смањења загађења ваздуха у Славонском Броду у Хрватској и у Броду.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Из ресорног министарства су подсјетили да се крајем 2016. године по седми пут састала Радна група за праћење стања загађења ваздуха у Славонском Броду и Броду, те да су представници Хрватског хидрометеоролошког завода констатовали да је од 2012. до 2016. године дошло до смањења загађења ваздуха у овим градовима захваљујући мјерама спроведеним у Рафинерији, а које су наложене еколошком дозволом.

"Наше досадашње активности на том плану су довеле до евидентног смањења загађења ваздуха", речено је у ресорном министарству.

Предсједник Хрватске Колинда Грабар-Китаровић састала се у Славонском Броду с представницима локалних власти и еколошких удружења како би их информисала о разговорима у вези са загађењем ваздуха које је протеклог викенда водила са руским министром спољних послова Сергејом Лавровом у Минхену.

Извор: СРНА