latinica  ћирилица
24/02/2017 |  20:20 ⇒ 20:21 | Аутор: РТРС

У суботу прије подне сусњежица и снијег (ВИДЕО)

У већем дијелу Републике Српске и Федерације БиХ сутра се у раним јутарњим часовима очекује снијег или сусњежица, а средином дана престанак падавина и постепено смањење облачности.

Ујутро ће бити облачно уз јаче падавине на југу и југоистоку. У нижим предјелима падаће киша, а у вишим снијег, док ће на сјеверу и западу падавине бити слабије са снијегом и сусњежицом у Крајини и кишом или сусњежицом у Посавини и Семберији, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана биће осјетно свјежије уз престанак падавина и постепено смањење облачности, најприје на сјеверозападу, а послије подне и до вечери и у осталим крајевима.

У Херцеговини и западним подручјима дуваће јак вјетар, који ће од послијеподневних часова према крају дана ослабити.

Најнижа јутарња температура ваздуха биће углавном између минус један и два, на југу од шест до 10 степени Целзијусових, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура ваздуха биће између један и шест, а на југу од седам до 11 степена Целзијусових.

У недјељу ујутру биће хладно уз мраз, те маглу око ријека и по котлинама понегдје. Током дана биће мало топлије уз малу или умјерену облачност и претежно сунчано, а на истоку промјењиво облачно уз сунчане интервале.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница нула, Чемерно три, Купрес пет, Гацко шест, Хан Пијесак, Калиновик и Иван-седло седам, Невесиње, Ливно и Соколац осам, Мраковица девет, Билећа и Дрвар 11, Бугојно, Сарајево и Требиње 12, Мркоњић Град, Рудо и Шипово 13 степени Целзијусових.

У Фочи, Вишеграду, Бихаћу, Јајцу и Мостару измјерено је 14 степени, Српцу, Рибнику, Добоју, Неуму, Приједору, Сребреници, Тузли и Зеници 15, Бањалуци, Градачцу, Санском Мосту, Стоцу и Зворнику 16, те Бијељини 17 степени Целзијусових.

Извор: СРНА