latinica  ћирилица
24/02/2017 |  14:32 | Аутор: РТРС

Радојичић: Не упуштати се у куповину земљишта код Бањалучког велесајма

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић упозорио је данас савјесне купце да не би требало да се упуштају у куповину земљишта у близини Бањалучког велесајма за које је АД "Грађа" дао оглас за продају.
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

Радојичић је рекао новинарима да је ријеч о земљишту у спору које Град сматра својим власништвом.

Он је додао да је градска администрација упозорила Окружни привредни суд у Бањалуци на покренути поступак продаје, те да пред Републичком управом за геодетске и имовинско-правне послове доказују власништво над поменутим земљиштем, које, према његовој оцјени, не би смјело да буде предмет продаје.

"Неправоснажним рјешењем Подручне једнице Републичке управе то је уписано на `Грађу` по основу наводне приватизације. Ми тврдимо да то није било предмет приватизације, да није у вези са фамозним чланом 88а Закона о приватизацији и да као правни сљедбеник треба да упишемо власништво над тим честицама", оцијенио је Радојичић.

Када је ријеч о наводном мобингу у бањалучком Центру за социјални рад, Радојичић је рекао да се не може говорити о смјени директора те установе док се не утврде сви налази комисије Министарства здравља и социјалне заштите Српске и републичких инспекција.

Радојичић је рекао да би Град након тога могао да изврши увид у Центру за социјални рад, те да одлуку о кадрирању доноси Скупштина града ако се утврди да директор није поступала у складу са надлежностима и да је било злоупотреба.

Он је рекао да Град не тражи никакве локације за бањалучки "Сити мол".

"Приватни инвеститори имају интерес и ако га имају, правиће га, а ако немају, неће. Разговарамо с њима о замјени локација. Нама је локација на којој је започета градња 'Сити мола' интересантна за нову парковску површину и централно спомен-обиљежје погинулим борцима", додао је Радојичић.

Он је рекао да с тим у вези треба разговарати о финансијском и правном аспекту са обје стране, те да за сада интерес постоји.

"Да ли ћемо постићи коначан договор, видјећемо у наредним мјесецима", навео је Радојичић.

Он је додао да је локација Паскулине циглане у овом моменту интересантна инвеститорима, те да се о другим локацијама евентуално може говорити на наредној сједници Скупштине града у контексту нацрта измјена већег броја регулационих планова у ужем градском подручју.

Када је ријеч о грађевинским радовима на стамбеном објекту у Јеврејској улици, због чега су мјесецима затворене обје траке за саобраћај, Радојичић је рекао да је Град у току ревизије тих одлука у смислу оправданости и времена трајања.

Говорећи о проблему боксита у Жељезничкој улици, Радојичић је рекао да се на тој локацији не врши никакав претовар и утовар поменуте руде, као и да се поштују одлуке инспекције о забрани.

Када је ријеч о казни Туристичкој организацији Бањалуке у вези са клизалиштем у Парку "Петар Кочић", Радојичић је навео да је та организација имала дозволу до одређеног датума.

"Дозвола није продужена, па су добили казну за све што је прекорачено", рекао је Радојичић.

Извор: СРНА