latinica  ћирилица
24/02/2017 |  08:08 | Аутор: РТРС

Поподне наоблачење са кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће услиједити јаче наоблачење са кишом, која ће на планинама према крају дана прећи у снијег.
 - Фото: СРНА
Фото: СРНА

Јутро је промјењиво облачно и суво, али ће током пријеподнева доћи до постепеног јачања наоблачења са сјеверозапада које ће донијети кишу.

Према крају дана и током ноћи уз захлађење киша прелази у снијег, најприје на планинама, а до наредног јутра снијега и сусњежице мјестимично ће бити и у нижим крајевима.

Дуваће умјерен до јак југо, у Крајини и Херцеговини уз олујне ударе.

Највиша дневна температура ваздуха биће између 12 и 19, у вишим предјелима од девет степени Целзијусових, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Рудо нула, Добој два, Вишеград и Чемерно три, Хан Пијесак, Гацко и Билећа пет, Зворник, Соколац и Невесиње шест, Бијељина и Требиње седам, Чајниче и Дринић осам, Сребреница, Кнежево и Мраковица девет, Србац 10, Мркоњић Град 11, Фоча и Шипово 12, Приједор, Челинац, Рибник и Крупа на Уни 13, те Бањалука, Градишка, Нови Град и Мљечаница 14 степени Целзијусових.